Tuesday, March 3, 2009

sepintas lalu dari blog author

Salam 'Alaik..

Terlebih dahulu satu quadrillion quintillion dan sextillion terima kasih saya ucapkan kat pengunjung2 blog ni.
banyak tu..lebih dari 1 tera-giga tu....
cakap sama2 cepat..!
tanpa kalian yg baca, saya tetap menulis jugak..heheh!
tapi kurang motivasi sikit la..kot..? ;p
Err...agaknya ni yg terrrpertama kali saya menulis yang macam ni.
Eh, ade lak..kali yang kedua...atau yang ketiga kot?
baru teringat entry2 yg lama2 sket.
tak kesahlah..kali keberapa pun, apedehal kan?
biaq pi la kata orang kedah nun.
saya tak heran kalau ada yang rasa heran dengan blog ni.
ye la, entry dah la pening lagi memeningkan,
pastu nyaris2 semua macam seriusss je butirannya.
mungkin cara saya mengolah bahasa "abstract" yang buat jadi camtu..ek eleh eksyen pulak!
tapi best kalau semua paham..kankan?
kalau entry2 ni memeningkan/membelitkan otak kalian,
saya susun semua jari2 yg saya ada ni memohon kemaafan,
tapi kalau sebaliknya content ni bagi impak positive,
sy menyusun jari2 yg sy ade ni jugak,
menadah mintak upah
haha!
sekali dapat pelempang kang tau la.. acik ngelakkk!
asal2nye saya ni org yang suka memudahkan sesuatu
but of course,
"simplicity is the ultimate sophistication"
bukan senang nak jadi simple ni nampaknye kan
kena lalui proses2 yang rumit dulu jugak
perbuatan yang jadi menifestasi pemikiran tu nampak lebih mudah, kan? tapi macam dalam kes saya ni,
hasil pemikiran yg kadang2 terlebih kritikal pulak
sebab tu bile diinterpretasi guna keyboard ni jadi la hasil macam yang telah/belum kalian baca.
memang tujuan asal blog ni pun untuk berkongsi buah fikiran
kalau dapat buah tangan tu, kire bonus hujung bulan la tu.
saya memang mengalu2kan any response,
tak kisah pun berbentuk cadangan/kritikan/ape2 je lah.
nak bagi yang berbentuk tenuk pun boleh jugak
tapi sape yg nk bela nnt?
sape nk bg dia makan?
haa..jawab jawab?!
baru2 ni contents of blog nampak macam......
em..macam layan perasaan lebih pulak kan..haha!
malu pulak nak ngaku!
tapi serius, bukan apa, tapi ilham ni kalau nak datang,
bukan nak buat appointment, tetiba je dah sampai dalam kepala
time cari, takde pulak tu..berbulu je celah lengan dibuatnye!
kena la tulis cepat2..sebelum dia blah pegi kat orang lain..
jadi kebanyakan entry tu adalah raw dari ilham.
yang berunsurkan ilmiah tu ade la jugak rujukan sikit2..
takdela main hentam je tulis.
em..bebel pun dah panjang,
jadi saya sambung lain kali je lah bebelan nih.
enjoy reading!

best regards,
thinkaholic

2 comments:

  1. hahaha! senaman sikit time2 camni..
    tgh2 mengantuk ni kan..heheh

    ReplyDelete

It may take me hours, days or even months, but I WILL reply to your comment(s). Godwilling.